Member News
Zynyo class="img-responsive
Published
Share

Funding Circle Nederland is the first fintech to join SBR Nexus

Funding Circle Netherlands, the online SME lending platform, has announced today a partnership with SBR Nexus to safely and simply integrate company data -such as annual accounts and tax statements- in a digital format. Funding Circle is the first non-bank player to access the SBR Nexus network, allowing small businesses, together with their bookkeeper or accountant, to deliver necessary data for a loan application.

Folkert Eggink, Funding Circle Netherlands’ Managing Director says: “We are very happy to join the SBR Nexus network as first non-bank player. As a fintech we combine data and technology with human underwriting in an efficient way. The partnership with SBR Nexus is a logical next step to continue innovating and to continue offering business owners with a better lending experience. Thanks to the integration of digital data, such as annual accounts and tax statements, small businesses can now submit a loan application even safer and easier. And continue to focus on growing their business.”

Full version below in Dutch.

==========

Met de pilot is Funding Circle Nederland de allereerste niet-bank die aansluit bij SBR Nexus. Ondernemers krijgen de mogelijkheid om bedrijfsinformatie veilig en makkelijk te delen en daarmee het leenproces eenvoudiger te maken.

AMSTERDAM, 14 januari 2020 – Funding Circle Nederland, het online leenplatform voor het mkb, heeft vandaag een overeenkomst afgesloten met SBR Nexus om bedrijfsinformatie zoals jaarcijfers en IB- aangifte op een digitale wijze makkelijk en veilig aan te laten leveren.

Veilige en standaard data

SBR, dat voor Standard Business Reporting staat, is de nationale standaard voor de digitale uitwisseling van alle bedrijfsmatige rapportages. Met deze pilot sluit Funding Circle als eerste niet-bank aan bij het SBR Nexus netwerk om ondernemers de mogelijkheid te geven met behulp van accountant, boekhouder of taxateur op een makkelijke en veilige manier nodige data aan te leveren voor een financieringsaanvraag.

Voor ondernemers die steeds vaker bedrijfsinformatie digitaal moeten delen betekent dit meer veiligheid, snelheid en gemak. Voor accountants of intermediairs die moeten inspelen op de veranderde behoeften van de klant betekent dit een eenvoudige manier om digitale gestandaardiseerde data namens hun klant aan te leveren. SBR Nexus introduceerde begin 2019 de SBR Jaarrekening. Daarmee werd het aanleveren door accountants slechts nog een paar klikken op de knop.

Sander Middendorp, Directeur SBR Nexus: ‘Bij ondernemers zien wij een groeiend databewustzijn, maar niet iedereen heeft al het besef dat hun data een belangrijke waarde vertegenwoordigt en toegang verschaft tot kapitaal, producten en diensten. Als SBR Nexus willen wij ondernemers regie geven over hun eigen financiële data. Zij bepalen met wie zij dat willen delen, bijvoorbeeld met Funding Circle voor het aanvragen van een financiering. Funding Circle is de eerste niet traditionele financier die op ons platform aansluit. Daar zijn we heel trots op. Komende maanden sluiten er nog meer nieuwe partijen op ons platform aan. Dat zijn niet alleen maar financiers want de data die je via SBR Nexus kunt ontvangen dient een uiteenlopend scala aan dienstverlening.’

Folkert Eggink, Directeur Funding Circle Nederland zegt: ‘We zijn erg blij om als eerste niet-bank ons aan te sluiten bij het SBR Nexus netwerk. Als fintech bedrijf combineren wij data en technologie op een slimme manier met mensenwerk. De samenwerking met SBR Nexus is een volgende logische stap om te blijven innoveren en onze ondernemers een nog betere ervaring te bieden. Dankzij de integratie van digitale data, zoals jaarcijfers en IB-aangiften, kunnen kleine ondernemingen nog eenvoudiger en veiliger een aanvraagproces voor een zakelijke lening indienen. En zich verder concentreren op het groeien van hun onderneming.’

Ondernemingen zelf controle geven over hun data

Informatietechnologie biedt talrijke nieuwe mogelijkheden voor organisaties om hun digitale dienstverlening te verbeteren. Data is hiervoor het fundament. Dat betekent dat ondernemingen steeds vaker gevraagd zullen worden om hun data met bedrijven te delen om hiermee toegang te krijgen tot diensten, producten en financiering.

Maar data over mkb-bedrijven is zeer versnipperd. Alleen wanneer de verschillende databronnen worden samengevoegd geven ze een duidelijk beeld. Het aanleveren van gestandaardiseerde data via SBR

Nexus zorgt voor een efficiënte integratie en analyse, wat zich uit in snellere beslissingen en kansen voor ondernemers.

Met de verbreding van het financieringsaanbod in Nederland, kijken steeds meer ondernemingen verder dan de bank om hun groeiplannen te realiseren. Als online leenplatform biedt Funding Circle ondernemingen een snelle, eenvoudige en klantgerichte toegang tot financiering door ze rechstreeks in contact te brengen met investeerders. Ondernemers dienen enkel jaarrekeningen, bankafschriften en recente IB-aangifte aan te leveren en krijgen doorgaans binnen 24 uur een vrijblijvend aanbod.

 

Noot voor redacteuren

Perscontact
Funding Circle: Josy Soussan I pers@fundingcircle.com I +31 (0)6 152 946 75
SBR Nexus: Dana Wassenaar I dana.wassenaar@sbrnexus.nl I +31 (0)6 403 069 47

Over Funding Circle

Funding Circle (LSE: FCH) is een wereldwijd platform voor leningen, dat kleine ondernemingen die willen lenen met investeerders samenbrengt in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland. Sinds de oprichting in 2010 hebben investeerders – waaronder meer dan 93.000 particuliere investeerders, banken, vermogensbeheerders, pensioenfondsen, lokale overheden, de Europese Investeringsbank en andere financiële instellingen – wereldwijd meer dan 77.000 bedrijven voorzien van financiering ter waarde van € 9,5 miljard.

Over Funding Circle Nederland

Funding Circle is sinds 2015 actief in Nederland (www.fundingcircle.nl), waar meer dan 60 medewerkers dagelijks werken aan het zo snel en goed mogelijk bedienen van MKB’ers en investeerders op het platform, met specifieke aandacht voor transparantie en risicobeheer. Er zijn sinds de start in Nederland meer dan 4.800 leningen verstrekt ter waarde van ruim € 200 miljoen.

Over SBR Nexus

SBR Nexus (www.sbrnexus.nl) bouwt aan een netwerk waar ondernemers hun (financiële) informatie met tal van organisaties digitaal, makkelijk en veilig kunnen uitwisselen. Met een simpele druk op de knop. Nu al kun je samen met je accountant, taxateur of andere aangesloten intermediair makkelijk en veilig (financiële) bedrijfsinformatie delen met verschillende aangesloten organisaties om zo business kansen te verzilveren.

SBR Nexus is een initiatief van ABN AMRO, ING en Rabobank.

Original article here.

Share this Article
Related Insights
Featured
DUTCH FINTECH MAP 2022
Since 2014, Holland FinTech has been mapping the fintech landscape, in the Netherlands and abroad.
Landing in the Netherlands
New to the Netherlands? Want to know who is who and where to meet them? Read all about the Dutch market, and find your path to successful market access!
Amsterdam Fintech Week
Amsterdam FinTech Week is back on 12-15 September! Be a sponsor, co-organizer, or just participate at the summit or one of the countless side events.

Download the Dutch FinTech Map 2022

Please fill out the fields below to receive the DFM22 download link via e-mail.

How likely are you to recommend Holland FinTech?