Member Content
Innopay
Published
Share

Unique acquisition in non-bank financing

PIN Voorschot has acquired Secash in a share transaction as of 1 October 2020. This is the first acquisition in the non-bank direct lending industry. Both FinTech companies lend to retail and hospitality entrepreneurs and are repaid completely automatically by withholding a portion of the PIN turnover on a daily basis.


Read the full press release below (in Dutch):

PIN Voorschot heeft per 1 oktober 2020 Secash overgenomen in een aandelentransactie.

Dit is de eerste overname in de non-bancaire direct lending industrie. Beide partijen zijn FinTech ondernemingen die kredieten verstrekken aan ondernemers in de detailhandel en horeca die geheel geautomatiseerd afgelost worden door dagelijks een gedeelte van de PIN omzet in te houden. 

Non-bancaire (of alternatieve) financiering is een relatief nieuwe manier van zakelijk geld verstrekken. Pas rond 2012 begon dat met de opkomst van Crowdfunding platforms. Inmiddels zijn er vele nieuwe partijen en nieuwe vormen van financiering bijgekomen. De markt groeit snel maar is nog steeds relatief klein in volume vergeleken met door de banken verstrekte leningen. Het is nu voor het eerst dat twee Nederlandse partijen samengaan.

Diederik Werdmölder van PIN Voorschot zegt: “Wij wilden ons klantenbestand uitbreiden en groeien in volume omdat ook bij ons economies of scale voordelen bieden. We werken al samen met Sepay – de verkoper van Secash – en delen dezelfde visie ten aanzien van het verlenen van financiële diensten aan het MKB.  Onze focus ligt op het financieel ondersteunen van ondernemers die moeite hebben met het vinden van krediet op de traditionele manier.

We deinzen niet terug voor het nemen van risico’s waar het kredietverlening aan het MKB betreft, ook niet in deze onzekere tijden.”

Verkoper Sepay is ook blij met de overname. “Sepay wil zich volledig toeleggen op diensten in het betaalverkeer. Dat Secash nu is overgenomen maakt voor ons de weg vrij om daar al onze energie in te steken. We vonden het belangrijk dat onze klanten in goede handen terechtkwamen. Dat is met PIN Voorschot zeker het geval” aldus Sepay directeur Herman Roebersen.

Over PIN Voorschot:

PIN Voorschot is een FinTech kredietverlener en sinds maart 2015 actief. Het verleent kortlopende kredieten van EUR 2.000 tot EUR 50.000 aan MKB ondernemers die PIN omzet hebben. De lening wordt afgelost doordat dagelijks geheel geautomatiseerd een gedeelte van die PIN omzet wordt ingehouden. PIN Voorschot heeft 5.000 financieringen gedaan voor een totaal van EUR 80 miljoen. PIN Voorschot is een van de zestien non-bancaire financiers met een keurmerk van de Stichting MKB Financiering.

Over Sepay:   

SEPAY is een grote aanbieder van elektronische betaaldiensten in Nederland. SEPAY bestaat sinds 2004 en is als bedrijf door De Nederlandsche Bank in 2011 gecertificeerd als betaalinstelling. 

SEPAY bedient haar klanten met transactie-diensten, debet- en credittransacties, het leasen, kopen of verhuren van zowel mobiele als vaste pinautomaten en het verzorgen van de volledige verwerking van deze transacties, inclusief de rapportages. Inmiddels verzorgen zij voor meer dan 16.000 klanten al hun elektronische betalingsverkeer: V-PAY, Maestro en creditcard betalingen. Als acquirer van de Chinese betaalschema’s AliPay en WeChat Pay bedient SEPAY klanten in 24 Europese landen. 

Share this Article
Featured
Holland Fintech Digital Transformation Paper 2024
Holland Fintech is proud to present the Digital Transformation Paper 2024. This whitepaper, led by the Holland Fintech working group Digital Transformation in collaboration with Accenture, provides valuable insights into the dynamics and key factors influencing successful collaborations between fintechs and incumbents.
Holland Fintech Pavilion at Money 20/20
Money 20/20 – Join our Pavilion! The Holland Fintech Pavilion offers a unique opportunity to connect with a global audience of fintech professionals. Located at the heart of Money 20/20, the pavilion provides a central hub for networking, collaboration, and exposure.
Amsterdam Fintech Week
Amsterdam FinTech Week is back on 2-4 October 2024! Be a sponsor, co-organizer, or just participate in our community events.